Boendeinformation

Från vicevärdskontoret
Borrmaskin finns att låna på kontoret. Filter till vädringsfönster hämtas utan kostnad på kontoret. Föreningen håller också med brandvarnare, kontakta vicevärdskontoret om du behöver installera/byta ut din brandvarnare.

Bra att veta
Här kan du läsa om vad som gäller för dig som bor i en HSB-bostadsrättsförening, hur en bostadsrättsförening styrs, föreningsstämman, rättigheter och skyldigheter m m.

Trivselregler
Vi har tagit fram några regler (reviderade september 2020) för att vi alla ska veta vad som gäller i Slagtäppan.
Läs reglerna här.

Reparationsfond
Alla lägenheter har en fond. Logga in på HSB/Mina sidor för att se saldot på fondkontot eller kontakta vicevärdskontoret för information och uttag från fonden. Tillsvidare har beslutats att inte avsätta pengar till fonden för att slippa höja månadsavgiften.

Återvinning
Det är viktigt att vi sorterar soporna rätt. Om vi sorterar fel blir vi extradebiterade av vår leverantör Eskilstuna Energi och Miljö. Är du osäker på hur du ska sortera, se instruktion som distribuerats till alla boende eller sök information om sortering här. Följande gäller:
Sortering allmänt  – förpackningar och övriga sopor sorteras enligt anvisningar i miljöhusen. Tänk på att platta till förpackningar så att de tar mindre plats i kärlen, speciellt större kartonger.
Sortering av grov avfall/farligt avfall – lämnas till återvinningscentralerna Retuna eller Lilla Nyby.
Grovsopor, exempelvis möbler, inredningsdetaljer och skrymmande förpackningar som inte får plats i kärlen, får INTE lämnas i miljöhusen!

Återbruksdagar
Våra populära återbruksdagar anordnas 1-2 gånger per år, vår/höst. Då ställer vi upp en container där du har möjlighet att lämna möbler, kläder, prydnadssaker m m som du inte behöver som någon annan kan ha nytta av. Det kan vara både hela och trasiga saker. Det som blir över lämnar vi till återvinning. För tidpunkt, se anslag i trapphusen eller här på webben.

Parkeringsplats/elstolpe/förråd/garage
Är du intresserade av att hyra en parkeringsplats med el, extra parkeringsplats, förråd eller garage,  kontakta vicevärden. Obs! lång kö till garagen. Observera att dessa inte följer lägenheten utan hyrs ut separat.

Grilla i området
Sommartid har vi flera grillplatser i området. På balkongen är det elgrill som gäller.

Tvättstugorna
Det är viktigt att vi respekterar tvättiderna, kl 07.00-22.00, och att vi städar efter oss. Observera att husdjur inte får vistas i tvättstugan pga allergier.

Energideklaration
Energibesiktning är genomförd. Du som är intresserad av innehållet i energideklarationen kan kontakta vicevärdskontoret. Det är viktigt att alla bidrar till att spara energi. Det gagnar både föreningens ekonomi och miljön i stort. Kom gärna med förslag på besparingar.

Autogiro
Vill du att månadsavgiften dras automatiskt från ditt konto kontaktar du din bank eller vicevärdskontoret för mer information.

Hemförsäkring
När du tecknar hemförsäkring behöver du inte teckna försäkring för bostadsrättsdelen, den står Slagtäppan för. Du behöver bara teckna vanlig hemförsäkring.