Nyheter 2017

2017-12-22
Tänk på att sortera avfall rätt nu i juletider:
kartonger plattas till och läggs i kärl för pappersförpackningar och julpapper och snören i kärl för hushållsavfall.
God Jul och Gott Nytt År! önskar styrelsen och personalen på Frontab. Vicevärdskontoret har öppet som vanligt i mellandagarna.
Julfest för alla! Söndagen den 21 januari kl 14 i Slagstaskolans matsal. Källåspojkarna spelar inkl fika, dans/lekar, lotterier. Anmälan senast den 12 januari till vicevärdskontoret.

2017-11-26
Vi har glädjen att meddela att månadsavgiften kommer att vara oförändrad under 2018.
Styrelsen har beslutat att det kommer att göras utvändigt underhåll, bl a upprustning av fasaden, på korttidsboendet vi hyr ut på Måstavägen 23 bredvid bastun.

2017-11-19
Alla boende är välkomna att hjälpa till att resa granar på innergårdarna. Lördagen den 2 december, samling kl 09.00 vid vicevärdskontoret. Efteråt bjuder vi på skinksmörgås, glögg och pepparkakor.

2017-10-27
Tack! alla som deltog i vår återbruksdag. Dagen var välbesökt och många saker fick nya ägare. Nästa gång ska vi försöka ha flera containrar så att ännu fler saker kan återbrukas.

En arborist fortsätter arbetet med att beskära träd och ta bort träd som är i dåligt skick.

Eskilstuna Energi och Miljö arbetar med elarbete och att ställa upp ett nytt elhus vid flaggstången på Måstavägen.

2017-10-11
Välkommen alla nya medlemmar! Styrelsen kommer under hösten besöka nya medlemmar och informera om Brf Slagtäppan. Samla på dig frågor inför besöket.

2017-09-17
Den 8 oktober kl 10-13 anordnar vi höstens återbruksdag. Passa på att rensa och gör dig av med saker du inte behöver som någon annan kan ha nytta av. Du kan även lämna grovsopor som du inte får kasta i miljöhusen. Vi bjuder på fika. Hoppborg för barnen.

2017-06-25
I början av juni anordnade vi en miljödag. Vår återvinningsleverantör Ragnsells informerade om källsortering samt anordnade tipspromenad och bjöd på grillkorv.

2017-06-25
Vicevärdskontoret har semesterstängt mellan den 17 juli och 4 augusti.

2017-05-29
Välkommen till Slagtäppans miljödag i samarbete med Ragn-Sells AB, torsdagen den 8 juni kl 17.30 – 19.30 i stora lekparken.

Program:
Tipspromenad för barn och vuxna.
Ragn-Sells demonstrerar sitt specialfordon för tömning av bland annat dagvattenbrunnar samt informerar om återvinning. Kom och träffa styrelsen och Hilde Björnstad från  Ragn-Sells AB.
Passa på och ställ frågor om återvinning och vad du kan göra för miljön.

2017-04-30
Välbesökt Valborgsmässofirande i Slagtäppan. Tipspromenad, korvgrillning och lottförsäljning stod på agendan.

2017-03-24
Ytterbelysningen snart klar
Nyligen har belysning på fasaden mot Måstastigen och vid dungen i ”kohagen” monterats, där det tidigare inte fanns någon belysning.

Beskärning av träden
Vi har anlitat en arborist som beskurit träden i området och några som var dåliga har sågats ner. Arbetet fortsätter i höst. Vi ser fram emot att träden utvecklas och blir ännu finare efter det här.

Nya avskärmningar
Avskärmningar vid cykelställen har varit i dåligt skick och som ni kanske sett har vi satt upp nya. Inom kort kommer också nya skyltar att sättas upp.

Har du abonnemang hos ComHem?
Ett tips till dig som sedan tidigare har abonnemang är att kontakta ComHem för att veta att du har den bästa lösningen/det bästa utbudet. Med vårt nya digital-tv avtal får du rabatt på abonnemanget. Kontakt webb/tfn www.comhem.se, 0775-17 17 20.

Saknar du din cykel?
Vi har tagit hand om de cyklar som inte var märkta när vi gjorde cykelrensning. De finns kvar hos oss fram till sista maj. Efter det datumet lämnar vi dem till ReTuna.

2017-04-07
Måndagen den 24 april kl 18.30 håller Brf Slagtäppan årsstämma i Slagstaskolans matsal. Välkommen!

2017-02-27
Från den 1 mars har vi tillgång till digital-tv via ComHem, tidigare analogt utbud. Mer information från ComHem har skickats ut till alla boende.

Förtydligande om digital-tv

  • För att kunna se grundutbudet digitalt behöver man en digitalbox eller en CA-modul (programkort för tv-apparater som har uttag för det). Dessa beställs kostnadsfritt hos ComHem. Med digital-tv får du bättre bild- och ljudkvalitet. Du kan även fortsättningsvis se de analoga kanalerna som tidigare utan box.
  • Du som redan har digitalbox eller CA-modul behöver inte göra något. Däremot får du 80 kr rabatt på ditt nuvarande abonnemang hos ComHem.

För mer information och beställning, kontakta kundservice på tfn 0775-17 17 20.

2017-02-21
Lämna in motioner till stämman. Kom med förslag på vad vi ska satsa på i Slagtäppan. Motioner lämnas till vicevärdskontoret och behandlas på årsstämman som hålls i vår. Datum meddelas senare. Motionerna måste ha en avsändare för att kunna hanteras på stämman. Du som redan lämnat in förslag till motioner utan avsändare, kontakta vicevärdskontoret för komplettering.

2017-01-26
Bredband upp till 250 Mbit/s
Från 1 januari har vi snabbare bredband. För att få full hastighet (150-250 Mbit/s) ansluts datorn direkt i bredbandsuttaget i väggen.

För att få högsta möjliga hastighet via trådlöst nätverk (wifi) behövs en router och dator som klarar hastigheten. Ny router (Technicolor) beställs gratis hos Bredbandsbolaget. Snabbast möjliga trådlösa nätverksanslutning får man via frekvensen 5gHz.

Kontakta Bredbandsbolaget för mer information och för att beställa router, tfn 0770-777 000, webb www.bredbandsbolaget.se.

Digitalt tv-utbud via ComHem
Vi har tecknat nytt avtal om digital-tv med ComHem som gäller från 1 mars, tidigare analogt utbud. Kanalutbudet är samma som tidigare (16 kanaler) och ingår i månadsavgiften. Med ditigal-tv får vi bland annat bättre bild- och ljudkvalitet och även möjlighet att beställa fler kanaler. Beställs utökat utbud (Silver, Guld, Tivo) utgår en rabatt på 80 kr.

2017-01-21
Märk upp din cykel som står i cykelförrådet med ditt lägenhetsrummet senast den 16 februari. Omärkta cyklar transporteras till Retuna för återvinning.

2017-01-16
Lägenhet bytes/säljes/köpes. Nyrenoverad 3-rumslägenhet i toppskick på Måstavägen 9A vån 3 bytes mot 3:a på vån 1, alternativt köpes 4:a på vån 1 i Brf Slagtäppan. Länk till mer info om lägenheten på Svensk Fastighetsförmedlings hemsida.

2017-01-19
HSB-bjuder medlemmar på bio ”Hundraettåringen som smet från notan och försvann” den 6 februari kl 18.00 på Rio-biografen i Eskilstuna. Läs mer i bifogad inbjudan.

Sid 2