Nyheter 2020

2020-12-21
Belysning i trapphus och tvättstugor. För att spara energi samt att belysningen är gammal kommer vi att byta till sensorstyrd belysning i trapphus och tvättstugor.

Tänk på att sortera rätt
Det blir mycket avfall vid jul, därför är det extra viktigt att vi sorterar rätt.
• Kartonger och julpapper sorteras som pappersförpackning. Tänk på att platta till
kartonger så att de får plats i kärlen.
Snören sorteras som övrigt hushållsavfall

God Jul och Gott Nytt År! önskar styrelsen, vicevärden och fastighetsskötarna. Vicevärdskontoret har öppet som vanligt i mellandagarna.

2020-12-01
Inga julgranar. I år kommer inga julgranar placeras på innergårdarna. Planen är att gräva ner elkablar för ljusnät till växtgrupperna men på grund av tidsskäl blir det först nästa år.

Vi behöver fälla ett stort antal träd och startar på Tomtebogatan. Anledningen är att träden är i dåligt skick samt att de blivit för stora och rötterna skadar rör under mark. I vår fälls nya träd som ersätter flertalet av de som fälls.

Vi undersöker förutsättningarna för att montera laddstolpar på några av våra parkeringsplatser. Fler och fler boende skaffar elbilar och vi har önskemål från boende om elplatser.

Ingen avgiftshöjning 2021. Månadsavgiften blir kvar på samma nivå även nästa år.

Com Hem har tecknat flerårigt avtal med TV4, vilket innebär att TV4 och Sjuan finns kvar i grundutbudet. Dessa kanaler kan också ses på mobiler, surfplattor och datorer.

2020-10-29
OVK-besiktningen klar – låt ventilerna vara! Äntligen är OVK-besiktningen klar i våra lägenheter och det är nu bra flöde i frånluftsventilerna. Besiktningsföretaget upptäckte att ett flertal boende tagit bort sina ventiler eller byggt in dem.

Det får man absolut inte göra eftersom luftflödet då försämras för alla lägenheter i trappuppgången. Alla boende är skyldiga att se till att ventiler finns på plats och föreningen
betalar inte för eventuell ny ventil.

Garagebygget. Rivning och nybyggnation av garage är förskjutet på grund av försenade bygglov och flyttas därför fram till våren. Vi återkommer med mer information när det närmar sig.

Cykelrensning. För att alla ska få plats med sina cyklar och att det inte står cyklar utan ägare eller gamla trasiga cyklar är det dags att rensa cykelrummen. Håll utkik efter information när det är dags i ditt hus.

2020-08-31
Återbruksdag 19 september kl 11-13. Har du möbler och prylar du vill bli av med? Besök vår återbruksdag. Vi ställer ut containrar där du kan lämna saker du inte längre behöver. Det kan vara både trasiga och hela saker som någon annan kan ha nytta av. Föreningen bjuder på korv och fika.

Ta del av årsmötesprotokollet. Protokollet och svar på motionerna finns att läsa här på hemsidas samt på vicevärdskontoret.

Cykelstölder i området. Under vecka 33 stals flera cyklar från cykelförråd, bland annat på Måstavägen. Har du sett eller hört något, kontakta vicevärdskontoret.

Portar låsta kväll/natt. Portarna hålls ju numera låsta mellan kl 18.00-05.30. Det är inte ok att ställa upp porten så att obehöriga kommer in kvälls-/nattetid.

2020-06-30
Nya garage på gång. Under hösten kommer några av de gamla garagelängorna rivas och nya byggas upp. Mer information kommer till berörda boende.

Digitalt TV-utbud. Den 8 september blir vårt tv-utbud helt digitalt.
Läs mer om vad det innebär för dig och om du behöver göra något.

2020-04-17
OVK-besiktningen fortsätter. 
Du som har fått anmärkning på besiktningen eller som ännu inte fått din lägenhet besiktigad kommer att få information i brevlådan med besked om när det är dags för besök/ombesiktning.

OBS! Kan du inte ta emot besiktningsföretaget föreslaget datum behöver du själv kontakta Eskilstuna ventilationsrensning för att boka ny tid.

2020-04-17
Valborgsmässofirande är inställt på grund av Coronaviruset.

Årsmötet är framflyttat till den 29 juni kl 18.30.

Nya tider för låsning av portar. På grund av bland annat skadegörelse och spring av obehöriga i trapphusen har styrelsen beslutat att testa att låsa portarna tidigare, mellan kl 18.00-05.30.

Ny belysning  i källargångar. All belysning i källargångar och cykelrum har bytts ut till sensor-belysning så att vi inte behöver tända och släcka. Bytet gör att föreningen kommer att spara energi.

2020-02-13
Öppet Hus nya bastun!
Kom och besök vår nybyggda bastu.
Tid:
söndagen den 1 mars kl 10-14
Plats:
Måstavägen (”panncentralen”)