Nyheter

September
OBS viktigt! Extra årsstämma den 30 september

En extrastämma kommer att hålla i Slagstaskolans matsal torsdagen
den 30 september kl 18.30. Vi behöver rösta fram en ordförande i föreningen samt rösta om styrelsearvodet! Ingen ordförande = ingen förening.

Planteringar
Vi har planerat ett antal träd och buskar vid Tomtebogatan 8 samt vid entréinfarten. De ersätter träd som tidigare togs ner på grund av att de blivit för stora samt trängt in i våra ledningar under mark. I vår fortsätter vi plantera fler träd då vissa inte lämpar sig att plantera den här årstiden.

Grävning i området
Bikab kommer att gräva för bredband från Tomtebogatan 10 och upp till ”panncentralen” på Måstavägen.

Augusti
Årsmöte den 9 september
Välkommen till Slagtäppans årsmöte som hålls i Slagstaskolans matsal kl 18.30. Dagordning har skickats ut till alla boende. För att kunna ha ett coronasäkrat möte, uppmanar vi att endast en boende per hushåll deltar.

Dörrförsäljare
Vi har fått veta att försäljare av titthål och vredlock går runt i området. Det här är inget som styrelsen sanktionerat, så känn absolut inget tvång att köpa något.

Garagerenoveringen
Som ni säkert sett pågår renoveringen för fullt. Information har gått ut till alla som hyr garage. Är du intresserad av garageplats, kontakta vicevärden för att ställa dig i kö. Ny hyreskostnad är 400 kr/månad.

2021-06-21
Besök onsdagsaktiviteterna i området! Frivilligcentralen anordnar aktiviteter för seniorer här i Slagtäppan. Varje onsdag mellan kl 09.30 och 12 finns de på plats i ”kohagen” vid boulebanan. Träffarna startar med gympa och sen är det linedance (23 juni), utomhusbingo (30 juni) och poesigympa och frågesport (7 juli). Aktiviteterna pågår fram till 29 september. Coronasäkrade och inställt vid regn. Se anslag i trapphusen för mer information. Passa på och träffa dina grannar under trevliga former.

Rabatt hos Färghuset. Vi som bor i Slagtäppan erbjuds 25% rabatt på färg och spackel och 15% rabatt på andra utvalda varor hos Färghuset Nordsjö Idé & Design.
Läs mer om erbjudandet här. 

Semesterstängt på vicevärdsexpeditionen. Veckorna 28, 29 och 30 är expeditionen stängd.

2021-05-01
Inget valborgsfirande. På grund av pandemin blir det inget valborgsfirande i år heller.

Rensning av cyklar. Vi fortsätter rensning av cyklar på Måstavägen 9-21 och på Tomtebogatan 2-10. Mer information sätts upp i cykelrummen. Du som bor på Tomtebogatan 12-22 och har en cykel som blivit omhändertagen och vill ha tillbaka den, kontakta vicevärden senast 14 maj.

Garagebygget framflyttat. På grund av att byggföretaget backat ur måste vi flytta fram byggnationen. Vi återkommer med mer information om när arbetet kan starta upp.

2021-04-05
Nya garage på Tomtebogatan. Rivning/byggstart av våra nya garage påbörjas den 12 april och beräknas vara klart under sommaren. Arbetet genomförs i två etapper. Alla som
har garageplats har fått information om vad som gäller. Under byggtiden kommer tillfälliga parkeringsplatser upplåtas mellan husen och vid husgavlar. Precis som tidigare är garagen endast till för fungerande fordon. Alla garageplatser kommer efter nybygget höjas till 400 kr/månad. Du som vill säga upp din garageplats eller ställa dig i kö, kontakta
vicevärden.

Motioner lämnas in senast 31 mars! Har du förslag och idéer på förändringar och förbättringar i Slagtäppan? Lämna då in en motion för hantering på årsstämman. Motionen lämnas till vicevärdskontoret och behöver ha en avsändare och vara daterad.
Årsstämman hålls i juni eller senare i höst. Datum meddelas senare.

2021-01-31
Byte av belysning till sensorbelysning i trapphus och tvättstugor pågår på Måstavägen och fortsätter sen på Tomtebogatan.

Bastun är stängd och beräknas öppna igen vecka 6. Besiktningsåtgärder pågår, bland annat förbättring av ventilationen och fallet i golvet.

2020-12-01
Vi behöver fälla ett stort antal träd och startar på Tomtebogatan. Anledningen är att träden är i dåligt skick samt att de blivit för stora och rötterna skadar rör under mark. I vår fälls nya träd som ersätter flertalet av de som fälls.

Vi undersöker förutsättningarna för att montera laddstolpar på några av våra parkeringsplatser. Fler och fler boende skaffar elbilar och vi har önskemål från boende om elplatser.

Ingen avgiftshöjning 2021. Månadsavgiften blir kvar på samma nivå även nästa år.

Com Hem har tecknat flerårigt avtal med TV4, vilket innebär att TV4 och Sjuan finns kvar i grundutbudet. Dessa kanaler kan också ses på mobiler, surfplattor och datorer.

2020-12-21
Belysning i trapphus och tvättstugor. För att spara energi samt att belysningen är gammal kommer vi att byta till sensorstyrd belysning i trapphus och tvättstugor.

Tänk på att sortera rätt
Det blir mycket avfall vid jul, därför är det extra viktigt att vi sorterar rätt.
• Kartonger och julpapper sorteras som pappersförpackning. Tänk på att platta till
kartonger så att de får plats i kärlen.
Snören sorteras som övrigt hushållsavfall

God Jul och Gott Nytt År! önskar styrelsen, vicevärden och fastighetsskötarna. Vicevärdskontoret har öppet som vanligt i mellandagarna.

2020-12-01
Inga julgranar. I år kommer inga julgranar placeras på innergårdarna. Planen är att gräva ner elkablar för ljusnät till växtgrupperna men på grund av tidsskäl blir det först nästa år.

2020-10-29
OVK-besiktningen klar – låt ventilerna vara! Äntligen är OVK-besiktningen klar i våra lägenheter och det är nu bra flöde i frånluftsventilerna. Besiktningsföretaget upptäckte att ett flertal boende tagit bort sina ventiler eller byggt in dem.

Det får man absolut inte göra eftersom luftflödet då försämras för alla lägenheter i trappuppgången. Alla boende är skyldiga att se till att ventiler finns på plats och föreningen
betalar inte för eventuell ny ventil.

Garagebygget. Rivning och nybyggnation av garage är förskjutet på grund av försenade bygglov och flyttas därför fram till våren. Vi återkommer med mer information när det närmar sig.

Cykelrensning. För att alla ska få plats med sina cyklar och att det inte står cyklar utan ägare eller gamla trasiga cyklar är det dags att rensa cykelrummen. Håll utkik efter information när det är dags i ditt hus.

2020-08-31
Återbruksdag 19 september kl 11-13. Har du möbler och prylar du vill bli av med? Besök vår återbruksdag. Vi ställer ut containrar där du kan lämna saker du inte längre behöver. Det kan vara både trasiga och hela saker som någon annan kan ha nytta av. Föreningen bjuder på korv och fika.

Ta del av årsmötesprotokollet. Protokollet och svar på motionerna finns att läsa här på hemsidas samt på vicevärdskontoret.

Cykelstölder i området. Under vecka 33 stals flera cyklar från cykelförråd, bland annat på Måstavägen. Har du sett eller hört något, kontakta vicevärdskontoret.

Portar låsta kväll/natt. Portarna hålls ju numera låsta mellan kl 18.00-05.30. Det är inte ok att ställa upp porten så att obehöriga kommer in kvälls-/nattetid.

2020-06-30
Nya garage på gång. Under hösten kommer några av de gamla garagelängorna rivas och nya byggas upp. Mer information kommer till berörda boende.

Digitalt TV-utbud. Den 8 september blir vårt tv-utbud helt digitalt.
Läs mer om vad det innebär för dig och om du behöver göra något.

2020-04-17
OVK-besiktningen fortsätter. 
Du som har fått anmärkning på besiktningen eller som ännu inte fått din lägenhet besiktigad kommer att få information i brevlådan med besked om när det är dags för besök/ombesiktning.

OBS! Kan du inte ta emot besiktningsföretaget föreslaget datum behöver du själv kontakta Eskilstuna ventilationsrensning för att boka ny tid.

2020-04-17
Valborgsmässofirande är inställt på grund av Coronaviruset.

Årsmötet är framflyttat till den 29 juni kl 18.30.

Nya tider för låsning av portar. På grund av bland annat skadegörelse och spring av obehöriga i trapphusen har styrelsen beslutat att testa att låsa portarna tidigare, mellan kl 18.00-05.30.

Ny belysning  i källargångar. All belysning i källargångar och cykelrum har bytts ut till sensor-belysning så att vi inte behöver tända och släcka. Bytet gör att föreningen kommer att spara energi.

2020-02-13
Öppet Hus nya bastun!
Kom och besök vår nybyggda bastu.
Tid:
söndagen den 1 mars kl 10-14
Plats:
Måstavägen (”panncentralen”)